Raizer deltager i DM for erhvervsuddannelser

27. januar 2017

Skills løber disse dage af stablen i Gigantium i Ålborg. Gæt, hvem der deltog .... DM i Skills er det store årlige Danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne fra hele landet. I år foregår det den 26.-28. februar i Gigantium i Ålborg. DM efterfølges af både EuroSkills og WorldSkills.

Skoleelever fra hele landet  kæmper inden for 56 forskellige fag om at blive landets bedste. Der summer af liv og spænding rundt i alle hallerne, når man besøger Danmarks største uddannelsesevent.

Ikke mindst på SOSU-standen. Her dyster SOSU-elever 2 og 2 fra hver region i et simuleret plejecentermiljø. 3 meget naturtro skuespillere spiller de 3 ældre med plejehov, som udgør opgaven.

Asger Gren skal hjælpes op og guides igennem morgenplejen og i tøjet.

Han skal have hjælp med genoptræningen efter en blodprop i hjernen.

DM Skills 2017 SOSU

Lisbeth Knudsen skal have skiftet en forbinding, have medicin og hjælpes ud til morgenmad

Hun lider af Alzheimers og har fået en hudafskrabning på benet.

DM Skills 2017 SOSU

Børge Larsen skal hjælpes med morgenmad, væske og medicin.

Han er flyttet ind hen over natten efter et fald og er dehydreret.

Eleverne har en halv time til at løse opgaverne og går meget professionelt og organiseret i gang. Cirka midt i forløbet rejser Børge sig. Han har i et stykke tid siddet og råbt efter sin kone. Med sin stok i hånden går han vaklende over mod sofaen - og falder. Han er heldigvis ikke kommet noget til, så den ene elev går resolut over efter Raizer for at få ham på benene igen.

DM Skills 2017 SOSU    DM Skills 2017 SOSU

Raizer klikkes sammen omkring den omtumlede Børge og et par minutter senere er Børge på benene igen.

Rødklædte dommere tæller point under hele øvelsen. Eleverne måles på 125 parametre, og når alle regioner har haft deres hold igennem alle øvelser, kåres en vinder.

Udover de meget underholdende øvelser på scenen - hvor der i øvrigt også er en konferencier til stede til at guide publikum samt kameramænd + storskærm - er der  "Prøv og mærk stande" fordelt på hvert fagområde.  Her blev Raizer også stolt vist frem på SOSU standen af lærere og elever.

DM Skills 2017 SOSU   DM Skills 2017 SOSU   DM Skills 2017 SOSU

Her kunne de besøgende skoleelever få mulighed for at afprøve deres egen faglige kunnen og også snakke med unge på erhvervsuddannelserne samt med vejledere.

Alt i alt et super arrangement - ikke mindst for vores Raizer i rampelyset...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Modtag nyheder fra os