AssiStep Reference: AssiStep hos Andrea Elisabeth, Norge

Andrea Elisabeth og hendes mand ville blive boende i deres hus

Andrea Elisabeth og hendes mand Tore Andreas bor i et hus, som de byggede i Nidarvoll i Norge i 1984. En dag begyndte hun at miste følelsen, og når nogen rørte ved hendes fod, kunne hun ikke mærke det. Det viste sig efterfølgende, at Andrea Elisabeth led af neuropati.

Da Andrea Elisabeth blev ramt af neuropati, fik hun svært ved at komme op og ned ad trapperne i hjemmet: ”Jeg kunne mærke, at det blev vanskeligt at komme op ad trappen.” Hun hang nærmest på gelænderet og trak sig op. Efterhånden begyndte hun at blive bange for at gå både op og ned ad trappen.

Da kommunens ergoterapeut besøgte hende for undersøge, hvordan forholdene i hjemmet kunne tilpasses, spurgte hun, om det var muligt at ændre trappen. Andrea Elisabeth kunne huske, at hun havde set AssiStep i et blad og spurgte, om den kunne bruges i stedet for en trappelift.

Ergoterapeuten sørgede derefter for, at Andrea Elisabeth fik mulighed for at prøve AssiStep, og kort tid efter havde hun en AssiStep installeret i hjemmet.

Vigtigt at holde sig aktiv

De fleste mennesker anskaffer sig en stolelift, hvis trappen bliver en udfordring i dagligdagen – det var ikke en optimal løsning for Andrea Elisabeth: ”Jeg vil bruge mine ben så meget som muligt.” Ved at få installeret en AssiStep kan de blive boende i deres hjem, og Andrea Elisabeth kan fortsat holde sig aktiv op og ned ad trappen.

Andrea Elisabeth lader sig ikke bremse af sin nervesygdom, og med hjælpemidler og tilpasninger, der gør hverdagen lettere, bliver alting meget bedre.

”Jeg tror, at det er en løsning, vi kan have i mange, mange år,” konkluderer Andrea Elisabeth.

 

Fakta: Hvad er neuropati?

Neuropati er ikke en sygdom i sig selv, men en samlet betegnelse for en række lidelser, som opstår på grund af skade eller irritation af de perifere nerver (ikke hjerne- og rygmarvshinden som ved MS).

Afhængig af hvilke nerver der rammes, vil symptomerne variere. Man kan opleve fx følelsesforstyrrelser, brændende eller sviende smerter, skarpe/strålende smerter, som kommer i stød, lammelser, muskelsvind, overfølsomhed over for berøring eller følelsesløshed, hvis nervetrådene ødelægges helt.

Behandlingen vil fokusere på at afdække den underliggende årsag og behandling af denne. Hvis den underliggende årsag kan helbredes, vil de angrebne nerver sædvanligvis komme sig igen, men forløbet kan være ganske langvarigt. Mange benytter fysioterapi som en del af behandlingen for at bevare en optimal funktion og muskelstyrke, og for at lindre smerter og andre symptomer.

AssiStep

AssiStep er et hjælpemiddel, der yder den ekstra støtte og sikkerhed, som du kan have brug for, for at klare turen op eller ned ad trappen selv. AssiStep består af en håndliste og et håndtag, som kan flyttes langs håndlisten. Skulle du blive svimmel eller blive usikker på benene, giver håndtaget dig støtte, indtil du er parat til næste trin.

Læs mere om AssiStep

Flere referencer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Modtag nyheder fra os


Ønsker du at vide mere? Kontakt os for en uforpligtende snak.