Elevator Reference: Hos Helena Stone

Privat elevatorløsning vinder over handicap

I en alder af blot 16 år kom Helena Stone, nu 22, til skade med benet i en kajakulykke i 2013. Hun var en lovende ung kajakroer med OL-potentiale, og sporten var hele hendes liv. Efter ulykken fik hun diagnosen komplekst regionalt smertesyndrom (CRPS). Det betød konstant, akut smerte, og hun stod over for store udfordringer, da hendes bevægeapparat var alvorlig ramt. 

 

Hun var ofte bundet til sengen, og hun var afhængig af krykker for at komme rundt i huset. Hun kunne ikke længere komme op og ned ad trapperne uden hjælp. Helena og hendes forældre besluttede at få installeret en Stiltz elevator i deres 3-plans victorianske hjem. Den kompakte elevator gav direkte adgang til Helenas værelse fra stueplan. ”Mine forældre måtte hjælpe mig hele tiden. Jeg kunne ikke komme fra et rum til et andet uden deres hjælp. Med Stiltz elevatoren kunne jeg selv komme sikkert rundt i huset” udtaler Helena.

På grund af de mange smerter blev Helena opereret i 2019 for at få benet amputeret. ”Efter amputationen var vores Stiltz elevator, afgørende. Trappetrin og krykker er ikke nogen god kombination, og trapper er direkte farlige. Allerede da jeg kom hjem efter min operation, kunne jeg komme omkring i huset. Hvis ikke vi havde haft vores Stiltz elevator, ville jeg have været nødt til at leve og opholde mig nedenunder, så jeg ville være adskilt fra min familie.” Når hun bruger kørestolen, kan hun lade den stå nedenunder og flytte sig over på sædet i Stiltz elevatoren, og så bruge krykkerne til at komme omkring ovenpå.

”Det vigtigste for mig og min familie er sikkerhed. Når den er på plads, går resten af sig selv. Min Stiltz elevator fjerner stressmomenterne, især for mine forældre, som altid var bekymrede for mig, når jeg var alene i huset og kunne risikere at falde. Nu kan jeg komme fra A til B, uden at man skal være bekymret for mig. Stiltz elevatoren har betydet en kæmpe forskel for vores liv" udtaler Helena Stone. 

Elevator

I private hjem, såvel som offentlige bygninger, finder mange det svært at bruge trappen, når de skal fra en etage til en anden - se vores udvalg af elevatorer her.

Læs mere om Elevator

Flere referencer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Modtag nyheder fra os


Ønsker du at vide mere? Kontakt os for en uforpligtende snak.