AssiStep Reference: AssiStep hos Peder, Norge

AssiStep hos Peder, Norge

Peder på 6 år er født med cerebral parese (CP) og har altid haft behov for hjælp, når han skulle op og ned ad trappen. Med AssiStep klarede han trappen på egen hånd allerede i første forsøg.

Fik tilpasset hjemmets indretning

Som de fleste børn, der lider af CP, har Peder problemer med grovmotorikken. Det giver ham problemer med at kravle, gå, sidde og løbe. Selv om han kan klare det meste selv, har han aldrig kunnet gå op og ned ad trappen på egen hånd. Da familien hørte om AssiStep, opstod der imidlertid håb om, at han også ville kunne klare netop at komme op og ned ad trappen selv ved at bruge hjælpemidlet.

Flere fysiske fremskridt

Efter installationen af AssiStep kan Peder nu kan klare trappen – til en stor glæde for ham og hans familie. Den har ydermere forbedret Peders øvrige funktioner, og hans mor udtaler: ”Siden Peder har fået AssiStep, har vi mærket en tydelig forskel. Han har mere styrke i kernemuskulaturen, og hans kropsholdning er blevet meget bedre.”

 

Fakta: Hvad er Cerebral Parese?

Cerebral parese (CP) er en samlebetegnelse for en række motoriske handikap, som skyldes hjerneskade opstået i en umoden hjerne (fra fosterstadiet til det fyldte 2. år). Et vigtigt kriterie for diagnosen er, at hjerneskaden ikke forværres, men er statisk (dvs. at der hverken sker forbedringer eller forværringer af hjerneskaden). Hvordan diagnosen viser sig, afhænger af skadens størrelse og lokation. 2-3 ud af 1000 fødte børn har eller får CP.

AssiStep

AssiStep er et hjælpemiddel, der yder den ekstra støtte og sikkerhed, som du kan have brug for, for at klare turen op eller ned ad trappen selv. AssiStep består af en håndliste og et håndtag, som kan flyttes langs håndlisten. Skulle du blive svimmel eller blive usikker på benene, giver håndtaget dig støtte, indtil du er parat til næste trin.

Læs mere om AssiStep

Flere referencer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Modtag nyheder fra os


Ønsker du at vide mere? Kontakt os for en uforpligtende snak.