FlexStep Reference: Museum Østjylland, Grenå

FlexStep skaber tilgængelighed på museum

Museum Østjylland i Grenå er en fredet bygning, hvor det er essentielt, at arkitekturen bevares. Det består af en fredet fleretagers købmandsgård fra begyndelsen af 1700-tallet. På trods af at bygningen er fredet, har det hele tiden været en målsætning for museet, at det skal være Danmarks mest tilgængelige museum.

Museumschef, Jørgen Smidt-Jensen, udtaler: ”Mere end 10 procent af danskerne har funktionsnedsættelser, og for dem kan det være svært at komme på museum. Vores udstillinger formidler vores kulturarv, og vi ønsker at have nogle rammer, der gør vores udstillinger tilgængelige for alle. Da vi bor i en fredet bygning, har vores målsætning været en udfordring, men det er alligevel lykkedes at skabe et tilgængeligt museum med respekt for de gamle bygninger.”

For at kunne bevare arkitekturen i den fredede bygning, blev FlexStep valgt som løsning til at skabe tilgængelighed mellem etageforskellene. FlexStep har vakt stor begejstring hos de besøgende, hvilket skyldes, at den er integreret i bygningens øvrige arkitektur og derfor ikke syner af at være et hjælpemiddel til personer med funktionsnedsættelser.

En kørestolsbruger, som har besøgt museet og anmeldt dets tilgængelighed, Vibeke Pagh, udtaler: ”Museets tilgængelighed betyder, at vi kan få en oplevelse på lige fod med andre. Ved en af etageovergangene er der installeret en FlexStep, som er en trappe, der kan laves om til en lift ved behov. Det er en smuk, diskret løsning, der tager hensyn til bygningens originale stil, og som både kørestolsbrugere og gående kan bruge.”

Vibekes kompagnon, Jack Mikkelsen, er også kørestolsbruger og udtaler generelt om velintegrerede tilgængelighedsløsninger: ”Når tilgængelighedsløsninger integreres med det øvrige fast interiør, føler man sig mere velkommen. Som kørestolsbruger bliver vi også ærgerlige, hvis tilgængelighedsløsninger er grimme og bastante og ikke tager hensyn til den originale arkitektur. Mulighederne findes for at gøre bygninger tilgængelige uden at gå på kompromis med arkitekturen.”

FlexStep

FlexStep er en innovativ og konvertibel 2-i-1 løsning, som sparer en masse plads i forhold til, hvis du skulle have både trappe og lift. FlexStep fungerer både som en almindelig trappe og som en lift for kørestolsbrugere, og den er således et funktionelt hjælpemiddel, som mange gangbesværede og kørestolsbrugere kan få glæde af i hverdagen.

Læs mere om FlexStep

Flere referencer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Modtag nyheder fra os


Ønsker du at vide mere? Kontakt os for en uforpligtende snak.