FlexStep Reference: Nordkraft, Aalborg, Danmark

FlexStep i Nordkraft

Nordkraft er et gammelt kraftværk, der er bygget om til et moderne kulturhus i Aalborg. Arkitekturen er selvsagt speciel, da store dele af det gamle kraftværk er bibeholdt og danner de rustikke rammer for kulturens udfoldelse.

Moderne kulturhus

I Nordkraft ligger biografen Biffen, der gennem arrangementer og filmfremvisning har mange gæster på én gang, og derfor har brug for en funktionel løsning, der kan skabe tilgængelighed og samtidig passe ind æstetikken.

Funktionelt design

Ved indgangen til biografen er der installeret to trapper for at udnytte pladsen bedst muligt. Installationen er en kombination af en fast trappe og en FlexStep. Det vil sige, at der ved siden af FlexStep’en, som fungerer som trappelift, er monteret en fast trappe i samme design og udtryk, hvorved det sikres, at der er plads til mange gæster på samme tid for eksempel efter en filmfremvisnings afslutning.

Begge trapper er designet med sort lakeret stålkonstruktion, firkantede balustre, runde håndlister i stål og trinene med skridsikker gitterstruktur i stål, giver udover sikkerhed også et rustik og industrielt udtryk, der matcher kulturhusets øvrige interiør og arkitektur.

Lovkrav og industrielt design

For at imødekomme lovkravet omkring tilgængelighed i offentlige bygninger, ønskede bygherre og Aalborg Kommune at få installeret en trappelift.

Arkitektfirmaet bag projektet ønskede trappeliften integreret bedst muligt i det øvrige design, og i denne proces var Liftup på besøg flere gange og leverede 3D tegninger samt måltegninger til arkitekten for at sikre det ønskede resultat.

Farvevalg og materialevalg er udført efter arkitektens specifikationer, og Liftup løste det bland andet ved at designe en ”udendørs” version, da trappen er placeret tæt på en udgang og uden isolering.

FlexStep

FlexStep er en innovativ og konvertibel 2-i-1 løsning, som sparer en masse plads i forhold til, hvis du skulle have både trappe og lift. FlexStep fungerer både som en almindelig trappe og som en lift for kørestolsbrugere, og den er således et funktionelt hjælpemiddel, som mange gangbesværede og kørestolsbrugere kan få glæde af i hverdagen.

Læs mere om FlexStep

Flere referencer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Modtag nyheder fra os


Ønsker du at vide mere? Kontakt os for en uforpligtende snak.