Liftup Blackdsn Liftup Blackdsn Liftup Blackdsn Liftup Blackdsn

0

Loading ...
FlexStep

Hvalsø Apotek

Flere apoteker, butikker og andre offentlige bygninger står overfor en udfordring om at skabe tilgængelighed for alle i deres bygning, hvis indgangen ikke er i gadeplan.

SCROLL

Tilgængeligheds-
krav

Nogle byggerier har plads nok til en rampe, der overholder hældningskravene, eller en lift, der kan stå ved siden af trappen – udfordringen kan dog være, at mange tilgængelighedsløsninger skæmmer den eksisterende arkitektur, og de fleste ønsker at bevare bygningens oprindelige æstetiske udtryk på trods af tilgængelighedskravet.

Citat fra ejer Charlotte Wiberg

”Alternativet var at bygge en rampe. Det ville være meget billigere, men det ville også blive grimt. Frem for alt ville det være manglende respekt overfor den snart 150 år gamle apoteksbygning, hvor jeg ikke ønsker at ødelægge den smukke helhed.”

Respekt for oprindelig arkitektur

Hos Hvalsø Apotek på Sjælland har man løst udfordringen ved at installere en FlexStep med tilhørende fast trappe ved siden af, så man ikke kan se, at den ene af ”trapperne” er en lift til kørestolsbrugere og gangbesværede mv.

Charlotte Wiberg, apoteker på Hvalsø Apotek, udtaler om deres valg af FlexStep: ”Alternativet var at bygge en rampe. Det ville være meget billigere, men det ville også blive grimt. Frem for alt ville det være manglende respekt overfor den snart 150 år gamle apoteksbygning, hvor jeg ikke ønsker at ødelægge den smukke helhed.”

FlexStep’en, den faste trappe og den tilhørende repos ved indgangen til apoteket er bygget ovenpå den oprindelige stentrappe. De er designet med trætrin, håndlister og repos i ens træ, så den komplette løsning er ensartet. Når man skal ind ad døren i bygningen, åbnes døren også ved et dørtryk, således det er helt problemfrit for en kørestolsbruger at få adgang til forretningen.

Citat fra ejer Charlotte Wiberg

”Den bruges af alle, der har svært ved at tage trappen – lige fra dårligt gående til kørestolsbrugere og folk med barnevogne. Kunderne skal lige vænne sig til den og lære at bruge den. Og vi hjælper meget gerne første gang, så de ser, hvor nemt det er,”

Kan bruges af alle

”Den bruges af alle, der har svært ved at tage trappen – lige fra dårligt gående til kørestolsbrugere og folk med barnevogne. Kunderne skal lige vænne sig til den og lære at bruge den. Og vi hjælper meget gerne første gang, så de ser, hvor nemt det er,” fortæller Charlotte Wiberg.

(Citater af Charlotte Wiberg er udgivet i Nomeco Nyt, nr. 3 – juli 2018.)

FlexStep

FlexStep er en innovativ og konvertibel 2-i-1 løsning, som sparer en masse plads i forhold til, hvis du skulle have både trappe og lift. FlexStep fungerer både som en almindelig trappe og som en lift for kørestolsbrugere, og den er således et funktionelt hjælpemiddel, som mange gangbesværede og kørestolsbrugere kan få glæde af i hverdagen.

lifting people
Følg os