Liftup Blackdsn Liftup Blackdsn Liftup Blackdsn Liftup Blackdsn

0

Loading ...

Sælger sundhedsteknologisk forretning

12. juli 2022

Liftup A/S øger fokus på tilgængelighed med ny teknologi og sælger sin sundhedsteknologiske forretning

Nordjyske Liftup, der har udviklet og siden 2014 solgt den prisbelønnede løftestol Raizer, har solgt rettighederne til produktet til det engelske selskab Direct Healthcare Group (DHG). Salget sker for at fokusere og styrke Liftups indsats inden for løsninger for tilgængelighed i form af personlifte. Liftup lancerede det nye produkt – elevatorliften EleNor - i foråret 2022 og forventer at levere de første elevatorlifte til det danske marked i løbet af efteråret 2022. EleNor introduceres på de internationale markeder i løbet af efteråret.

Salg af Raizer

Køberen af Raizer produkterne er den paneuropæiske producent af medicinsk udstyr, DHG, der overtager produktion, salg og service af Raizer II og Raizer M med udgangen af oktober i år. Raizer II og Raizer M sælges i mere end 30 lande verden over og er begge videreudviklinger af en prisbelønnet løftestol, som Liftup siden 2012 har stået bag.

“Raizer-produktet passer naturligt til DHG, som vi har arbejdet tæt sammen med på det svenske marked i mange år,” siger Søren Elisiussen, CEO hos Liftup A/S, og uddyber: ”Vi er stolte af den udbredelse, Raizer-produkterne allerede har opnået inden for ældrepleje, i sundhedssektoren og i redningstjenester verden over. DHG har med deres fokus på klinisk uddannelse og med deres store salgsnetværk, mulighed for at gøre Raizer tilgængelig for endnu flere fremtidige brugere. Med salget skaber vi derfor de bedst mulige udviklingsmuligheder for både Raizer og Liftups tilgængelighedsprodukter.”

En dansk eksportsucces

Raizer-produkterne er et dansk velfærdsteknologisk hjælpemiddel og udviklet af Liftup siden 2012. Den oprindelige Raizer blev kåret som en af de fem bedste danske opfindelser i 2015 og vandt hurtigt indpas inden for ældrepleje, i sundhedssektoren og i redningstjenester. Raizer er en mobil løftestol, der kan hjælpe en person op fra gulvet til næsten stående stilling på få minutter. Vel at mærke uden at hjælpere skal foretage tunge løft. I dag produceres og sælges den batteridrevne Raizer II og den manuelle Raizer M i mere end 30 lande.

”Vi har ønsket at fokusere forretningen på det, som var Liftups oprindelige mission. Nemlig at udvikle værdige og veldesignede løsninger på tilgængelighed. Salget af Raizer-forretningen skal ses i det lys,” 

Fokus på tilgængelighed

Søren Elisiussen glæder sig over, at salget frigør ressourcer til at fokusere og videreudvikle på Liftups løsninger inden for tilgængelighed. Salget vil desuden påvirke Liftups bruttofortjeneste og overskud positivt i 2022.

”Vi har ønsket at fokusere forretningen på det, som var Liftups oprindelige mission. Nemlig at udvikle værdige og veldesignede løsninger på tilgængelighed. Salget af Raizer-forretningen skal ses i det lys,” siger Søren Elisiussen. Fabriksareal og medarbejdere, som tidligere har været gearet til både Raizer-produktion og produktion af tilgængelighedsprodukter, vil således blive omstillet til at arbejde udelukkende med tilgængelighedsløsningerne.

 

Foto: CEO Søren Elisiussen 

FlexStep, lifte, elevatorer – og nu EleNor

Liftup har udviklet en række teknologier med fokus på øget tilgængelighed. Det drejer sig bl.a. om den elegante FlexStep, som virksomheden selv producerer. Det er en trappe, der med et tryk på en knap, omstilles til en kørestolslift og bliver til en trappe igen, når kørestolsbrugeren er færdig med at anvende liften. Derudover producerer og forhandler man løfteplatformene EasyLift og HDN. Liftup forhandler desuden en række elevatorer og stolelifte til trapper. EleNor er første skud på stammen af Liftups banebrydende koncept for, hvordan en stærk og simpel konstruktion giver utallige muligheder for individuel tilpasning af elevatorliften, som løser en bred vifte af løftebehov i markedet. EleNor løfter helt nede fra de små løft og, på sigt, op i flere etagers højde. Fremover kan Liftups pallette af innovative lifte servicere behovet for langt de fleste.

Pressemeddelselse

”Vores nye EleNor elevatorlift blev, med sit nyskabende design, taget rigtig godt imod på verdens største elevatormesse, Interlift tidligere på året, og vi glæder os til at skulle levere de første installationer i Danmark sidst på året. Det er starten på en ny og spændende satsning for Liftup. EleNor er planlagt til, over de kommende år, at skulle videreudvikles i mange flere varianter. Det marked, vi tager hul på med EleNor elevatorliften, er enormt.” understreger Søren Elisiussen.

Liftups tilgængelighedsløsninger findes – som Raizer-produkterne – i hele verden. I 2021 gik 89 procent af virksomhedens omsætning til eksport.

Læs pressemeddelelse hos nyhedsbureauet Ritzau >

Følg os