Liftup Blackdsn Liftup Blackdsn Liftup Blackdsn Liftup Blackdsn

0

Loading ...
HDN

Kontorbygning i Herning

I den midtjyske by Herning ligger der en smuk, gammel bygning fra 1965. Bygningen fungerer i dag som kontorbygning for en ingeniør- og rådgivningsvirksomhed. Kontorbygningen står stadigvæk med den originale, røde murstensfacade fra 60’erne, men nogle ting har dog ændret sig. Bygningen er nemlig blevet moderniseret, bæredygtig og tilgængelig.

SCROLL

Bæredygtig renovering

I 2018 gennemgik bygningen en større renovering med henblik på at gøre den fremtidssikret og bæredygtig. Samtidig var det dog vigtigt at bevare den originale arkitektur med karakteristiske træk fra den modernistiske, nordiske byggestil fra 60’erne. Derfor valgte man at gøre brug af smarte løsninger, der skulle modernisere og fremtidssikre bygningen.

Skjult design

Når man træder ind ad bygningens hovedindgang, ser man en tilgængelighedsløsning leveret af Liftup. Eller måske ser man den slet ikke – det er nemlig en HDN-løfteplatform, som er skjult i gulvet og kamufleret med fliser, der matcher resten af gulvet. Platformens tilstedeværelse afsløres kun af den tynde metalkant, der omkranser platformen. Her er HDN gemt, indtil den bliver hævet for at løfte folk over den lille niveauforskel i indgangspartiet.

Medarbejder ved AFRY udtaler

”Det er dejligt, at alle kan komme ind i kontoret uden at bekymre sig om tilgængelighed.”

Åbent kontorlandskab

HDN blev valgt ud fra et overordnet ønske om at skifte fra bygningens oprindelige korridorindretning til et mere åbent kontorlandskab, som skulle skabe et inspirerende og kreativt arbejdsmiljø. Derfor omfattede ombygningen blandt andet en nedbrydning af et etagedæk for at etablere et stort, åbent atrium ved hovedindgangen. Her bidrager HDN ved at skabe tilgængelighed til bygningen uden at fylde i det store, åbne rum.

Renoverprisen

Sideløbende med ombygningens fokus på rummelighed blev der også lagt vægt på energi og bæredygtighed, og bygningen opnåede bæredygtighedscertificeringen Sølv i henhold til DGNB-certificeringsordningen. Det blev således den første eksisterende bygning i Danmark, der ved renovering blev certificeret efter reglerne for nye bygninger. Renoveringsprojektet blev så succesfuldt, at det i 2020 blev nomineret til Renoverprisen, der hylder Danmarks bedste renoveringsprojekter.

HDN

HDN er en lift, der let og elegant integreres i enhver arkitektonisk byggestil, da den er diskret indbygget og dermed falder i ét med omgivelserne.

lifting people
Følg os