Liftup Blackdsn Liftup Blackdsn Liftup Blackdsn Liftup Blackdsn

0

Loading ...
StairTrainer

Margrethelund Plejecenter

I den nordjyske by Dronninglund ligger Margrethelund Plejecenter omgivet af idyllisk natur. Når man træder ind i plejecentrets hovedbygning, mødes man af en hyggelig vinterhave, hvor beboerne kan opholde sig. I vinterhavens møder vi fysioterapeuten Helene og 88-årige Egon, som er på vej over til plejecentrets aktivitetsrum for at gennemføre den daglige genoptræning med StairTrainer. Man kan godt se, at Egon er dårligt gående, men det forhindrer ham nu ikke i at være fuld af energi og godt humør. Han smiler bredt og inviterer os med, imens han går mod aktivitetslokalet i sit eget tempo.

 
SCROLL

Egon - en borger på centret

Margrethelund Plejecenter huser 80 beboere med 24 midlertidige pladser til seniorer, som har behov for støtte og genoptræning i en begrænset periode. Egon er flyttet ind på en af de midlertidige pladser efter en faldulykke, hvor han fik et hoftebrud. Efter sit fald har Egon behov for genoptræning, men derefter er planen, at han skal flytte hjem i sit eget hjem igen.

 

 

 

 

 

Indstilling

Hjemme hos Egon er der en trappe, så derfor er det vigtigt, at Egon bliver trænet i at gå sikkert på trapper, så han kan bo i sit eget hjem. Egon har nu boet på Margrethelund Plejecenter i to uger og er halvvejs igennem sin genoptræning. Fysioterapeuten Helene forklarer, at genoptræningen starter med at indstille trinene på StairTrainer i en højde, som beboeren kan klare og gradvist øge højden på trinene. 

- Helene, Fysioterapeut

”Vi kan indstille trinene på StairTrainer og gradvist øge højden, indtil den passer med trapperne hjemme hos Egon.”

Brug for støtte

Egon har brug for at støtte sig til en stok i dagligdagen, og derfor træner Egon og Helene med særlig fokus på, at Egon skal bruge venstre hånd på gelænderet, når han går på StairTrainer. På den måde simulerer de den virkelighed, som Egon kommer hjem til, når han skal gå på trapper med stok i hverdagen.

 

 

 

 

 

Transportabelt hjælpemiddel

Helene bruger StairTrainer dagligt i sit arbejde med genoptræning af plejecentrets beboere. Hun fremhæver især StairTrainers mobilitet som en fordel i sit arbejde. StairTrainer kan flyttes af en enkelt person og indstilles, så den imødekommer brugerens behov.

- Helene, Fysioterapeut

”Hvis vi har en beboer, som har svært ved at komme over til træningsrummet, så kan vi let flytte StairTrainer over til beboerens værelse. Det gør det hele meget lettere.”

StairTrainer

Har du fået en skade, er det vigtigt, at du hurtigt kommer i gang med genoptræning, så du kan komme tæt på at have samme førlighed som før. StairTrainer er en trappe, som kan anvendes til blandt andet genoptræning, og som kan indstilles til forskellige niveauer for gradvist at øge sværhedsgraden for brugeren i takt med genoptræningens udvikling.

lifting people
Følg os