Liftup Blackdsn Liftup Blackdsn Liftup Blackdsn Liftup Blackdsn

0

Loading ...
Motala

Privat hjem, Mariagerfjord Kommune

På en højderyg i Mariagerfjord Kommune finder man et privat hjem, hvor der er installeret en elevator, selvom ingen i husstanden har svært ved at bruge trappen. For selvom familiens Motala-elevator fra Liftup ikke er nødvendig for, at beboerne kan bevæge sig mellem husets tre plan, har den stadigvæk en vigtig funktion; den sikrer nemlig tilgængelighed for et familiemedlem udenfor husstanden, der sidder i kørestol.  

SCROLL

Drømmehuset

Hvis man tror, at tilgængelighedsløsninger i private hjem udelukkende er forbeholdt ældre, så har man ikke besøgt dette arkitekttegnede hus i Mariagerfjord Kommune. Her bor nemlig en ung børnefamilie, som i 2019 valgte at bygge drømmehuset på en højderyg med udsigt over områdets kuperede landskab. Der var bare ét problem; for at få det fulde udbytte af den betagende udsigt var det nødvendigt at bygge huset i flere plan.

 

 

Ejeren af huset udtaler

"Vi har været meget tilfredse med elevatoren, der har virket upåklageligt. Det største problem med elevatoren er at undgå, at børnene leger med den"

Tilgængelig for alle

For mange unge familier ville det ikke have været et problem, at huset skulle bygges i flere plan. Men denne familie har et nært familiemedlem, som sidder i kørestol. Derfor måtte familien vælge, om de ville bygge et hus, som ikke var tilgængeligt for dette familiemedlem, eller om de ville gå på kompromis med deres vision drømmeboligen.

Velintegreret

Familien fortæller, at de meget hurtigt besluttede, at deres hjem skulle være et hjem, hvor de kunne få besøg af deres familiemedlemmer – Også dem der sidder i kørestol. Elevatoren blev således løsningen, der sikrede tilgængelighed for alle besøgende familiemedlemmer, uden at det skulle gå ud over familiens udsigt fra drømmeboligen.

Elevatoren skulle ikke bruges dagligt af husstandens beboere, og familien lagde vægt på, at den skulle være diskret og velintegreret i husets øvrige arkitektur. Her blev Motalas stilrene design med matteret glas valgt som den bedste løsning. 

 

 

#1
#2
#3
#4
#5
#6
#7
#8
#9

Motala

Motala 2000 er en enkel og elegant standardløsning i alle former for byggeri. Denne kompakte elevatorlift kan med sin selvbærende konstruktion installeres uden større bygningsmæssige ændringer. Den fylder mindre, end man tror, og den er stadig rummelig nok til fx en kørestol.

lifting people
Følg os