Motala Reference: Kildetårnet, Danmark

Kildetårnet, Danmark

Kildetårnet er en del af det private museum og oplevelsescenter, Rebildcentret, som ligger i Himmerland og har en spændende historie bag sig. Tårnet, som blev indviet i 2019, ligger i et naturskønt område med udsigt til områdets mange kilder. 

For at skabe fri tilgængelighed til tårnet, hvor udstillingerne er fordelt på 3 etager, valgte centerets ejer at tage kontakt til Liftup, som få år forinden havde leveret og installeret en elevator i oplevelsescentrets velkomstbygning. Valget af elevator faldt på Liftups rummelige platformslift.

Ejer af Rebildcentret, Niels Moes, udtaler om elevatoren i Kildetårnet: ”Elevatoren fra Liftup har et enkelt og elegant design, som fremstår minimalistisk, men på samme tid robust, hvilket passer perfekt ind i den rå betonbyggestil, som findes i Kildetårnet”. Niels fortsætter: ”Elevatoren er en meget flot løsning med glas på alle sider og helt hvid i farven, som gør installationen let og lys at se på”. Den betongrå vindeltrappe, som også fører op til tårnets øverste etage, snor sig rundt om elevatoren og inkorporere installationen flot i bygningens konstruktion.

Kildetårnet udgør den sidste brik i Rebildcentrets formidling af Kalk, Kilder, Kunst og Kold Krig og fra tårnets øverste etage forenes natur og kunst. Det var netop til denne enkle og naturlige bygning at Liftups elevatorløsning blev valgt.

Motala

Motala 2000 elevatoren er en enkel og elegant standardløsning i alle former for byggeri. Denne kompakte elevator kan med sin selvbærende konstruktion installeres uden større bygningsmæssige ændringer. Den fylder mindre, end man tror, og den er stadig rummelig nok til fx en kørestol.

Læs mere om Motala

Flere referencer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Modtag nyheder fra os


Ønsker du at vide mere? Kontakt os for en uforpligtende snak.